EXCLUSIEF: eerste foto's Saker GT

Aantal bezoekers vandaag: 0

Driving-fun.com betrapt nieuwe Nederlandse sportauto op Assen

13-9 - 15:22

Een Saker kom je niet dagelijks tegen, laat staan een nieuw model van Saker. Driving Fun-fotograaf Luuk van Kaathoven kwam echter een nieuw model van de sportwagenfabrikant tegen. Het merk test met een nieuwe versie van de GT. Gezien de aanwezige camouflage wil Saker nog niet alles prijsgeven, maar toch is er al het een en ander te zien. Zo lijkt het model een sequentiële bak te krijgen.

>> Update: eerste video Saker GT op Assen

We kunnen ons voorstellen dat je de exacte gegevens van Saker niet helemaal helder op je netvlies hebt. In 2001 begon Robbert Visser te werken aan een nieuwe sportauto, waarbij het zijn doel was om een mooie auto te maken die bovendien niet al te duur zou zijn. Tijdens de ontwikkelingen was er bovendien veel contact met Huub Vermeulen, de ‘baas’ van het DNRT. Bovendien kwam Visser in contact met de Nieuw-Zeelandse engineer Bruce Turnbull. Zo ontstond een Nederlands/Nieuw-Zeelands sportwagenmerk, dat in 2004 de eerste tests uit kon voeren op het circuit van Zandvoort.

Inmiddels heeft Saker twee modellen, de GT en de Sprint. De Sprint is een open racer, terwijl de GT voorzien is van een dak. Beide modellen zijn voorzien van een 2,0 liter Subaru-motor.

Gezien het gewicht van zo’n 770 kilo zorgt die motor voor spectaculaire prestaties. Door de sequentiële bak die de GT krijgt, zullen die prestaties er alleen maar op vooruitgaan. Slechts een enkele coureur slaagt er namelijk in zelf sneller te schakelen.

De vernieuwde GT lijkt gestroomlijnder te zijn dan het huidige model. Ook zien we heldere koplampen, terwijl aan de achterzijde LEDs te zien zijn. Ook de splitter is anders dan bij het huidige model.

Uiteraard hebben we er even een telefoontje aan gewaagd. Saker was vandaag echter niet bereikbaar voor commentaar. Niet zo gek, aangezien directeur Herbert Boender zelf achter het stuur zat. In de komende periode verwachten we echter meer nieuws te hebben over de vernieuwde GT. Dat begint al vanavond, want dan laten we je ook een korte video zien van de nieuwe sportauto.Auteur: Perry Snijders  Fotografie: Luuk van Kaathoven
5

Reacties (5) van bezoekers

familyguy
15-9-2010 17:20
Ziet er goed uit, stevige verbetering ten opzichte van het vorige (verouderde) model.
Perry
14-9-2010 15:38
@Jordy: vergeet de sequentiële bak niet. De nieuwe schijnt seconden sneller te zijn op Assen.
Jordy van Kouwen
14-9-2010 12:23
Mooi om te zien dat het eindelijk in productie is genomen. Vorig jaar hebben we opnames gemaakt bij Saker in Etten-Leur. Deze kan je hier terugzien: http://www.supercarchallenge.nl/dscplayer.php?vidID=235&q=hi&portal=1. Toen lieten ze al wat 3D renders zien. Het schijnt een upgrade te zijn voor de oude Saker. Dus je hoeft niet alles te vervangen. Alleen de kont en neus zijn nieuw. Althans, dat was toen het verhaal.
Dionysus
13-9-2010 19:48
Leuke primeur!
Nogusta
13-9-2010 15:48
Briljant! Mooie moderne looks, en een sequentiële bak is ook een flinke vooruitgang. Helemaal goed!
Uw reactie:
Naam:
Email:
Bericht: